+ 31 (0)6 120 70 996 info@deinterieuragent.nl
Selecteer een pagina

Ik was ooit iemand in een heel groot huis met een aparte kast voor kussentjes, een kelderkast vol vazen en een overvolle linnenkast. Op zich had ik geen last van mijn spullen. Het was altijd keurig netjes bij me thuis maar toch wringde er iets. Na een paar lifechanging events, besloot ik dat het anders moest. Na het lezen van de life changing magic of tidying up van Marie Kondo. Besloot ik actief te gaan minimaliseren. Ik richtte op zolder een soort winkeltje in en iedereen die langs kwam kon iets uitzoeken. Ook verkocht ik super veel op internet. En na 2 jaar besloot ik zelfs: we kunnen wel kleiner gaan wonen. We zijn verhuisd met 2 bedden en een salontafel. De rest hebben we allemaal weggedaan of verkocht. 

In ons nieuwe huis zijn we met een frisse lei begonnen. Kleiner huis, kleinere en minder kasten. Het beperkt je lekker op sommige vlakken zoals in de keuken en garderobe. maar toch na een tijdje sluipen de woonaccessoires weer binnen. Maar nu kies ik ervoor om ze niet meer op te bergen maar direct te verkopen. 

Zo weet ik precies wat ik heb en waar ik van hou!

Als ik trajecten doe bij mensen thuis zijn het vaak de basisbeginselen van minimaliseren die een groot verschil gaan maken. Ik vraag van niemand om als een minimalist te leven, maar om 6 grote kookpannen te hebben terwijl je amper kookt.. of 3 kasten vol kleding die je niet draagt. Deze zaken weg doen geeft niet alleen ruimte in je leefruimte maar ook in je hoofd.

Minder spullen is minder bijhouden en minder zorgen. En mijn ‘Joy in life’ is het om mensen daar mee te helpen.